WELCOME

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Νότα Κυμοθόη "Απαγγελία Ποίησης για την Ειρήνη" Δελφοί

Νότα Κυμοθόη "Απαγγελία Ποίησης για την Ειρήνη" Δελφοί 

Στα πλαίσια διεξαγωγής των 39ων Δελφικών Αγώνων Ποίησης 2024 που οργάνωσε η ΠΕΛ υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδος, Ελληνίδες και Έλληνες λογοτέχνες από όλη την Ελλάδα κι από την Κύπρο, συναντηθήκαμε στους Δελφούς.
Η Νότα Κυμοθόη απαγγέλλει Ποίησή της με τον τίτλο

"Των λαών το γεφύρι"
 από το βιβλίο Ποίησής της "Σύμπαντος δωρεά" εκδόσεις Όστρια 2023. Είναι αφιερωμένο στην Ειρήνη των λαών κι έχει μεταφραστεί σε ιταλική, αγγλική, γερμανική, αραβική γλώσσα και στην μπεγκάλι της Ινδίας. Το βιβλίο Σύμπαντος δωρεά είναι μεταφρασμένο στην αγγλική γλώσσα από τον Aristaios Lykeiarxes (D.M.P.) και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Όστρια με τον αγγλικό τίτλο Nota Kymothoe "Universe's bequest" NEOHELLENIC POETRY 2023
 Ο σπουδαίος μουσικός πιανίστας Βασίλης Κωνσταντινάκος συνόδευε με τις μελωδίες του στο πιάνο! 




Εκλεκτό ακροατήριο σπουδαίων προσωπικοτήτων των ελληνικών γραμμάτων και του ελληνικού Πολιτισμού άκουγε μετά προσοχής την Ποιήτρια Νότα Κυμοθόη να απαγγέλει στην θαυμάσια Αίθουσα Εκδηλώσεων Συμπόσιο στους Δελφούς. Οι απαγγελίες έγιναν αυτήν την ημέρα από όλους όσους είναι μέλη στην ΠΕΛ και δεν λάμβαναν μέρος στους Αγώνες Ποίησης.

 




Εκλεκτό ακροατήριο και σπουδαίες προσωπικότητες των ελληνικών γραμμάτων και του ελληνικού Πολιτισμού άκουσε μετά προσοχής την Ποιήτρια Νότα Κυμοθόη να απαγγέλει την θαυμάσια αυτή Ποίησή της, που είχε μεταφραστεί το 1992 από την μεταφράστρια του Ιταλικού Ινστιτούτου Αθηνών Anna Maria Benedini και μαζί με άλλα Ποιήματά της απέσπασε το Oscar Prima Classificata Euro Concorso Academia  Frederico II di Svevia!   


          
Η Λογοτέχνης Εικαστικός Ποιήτρια Νότα Κυμοθόη είχε βραβευτεί το 1990 με το Β΄ Βραβείο Ποίησης στους Πανελλήνιους Ποιητικούς Αγώνες Δελφών για το Ποίημά της "Αναζήτηση" (έχει δημοσιευτεί στο βιβλίο Ποίησή της Οιμωγές εκδόσεις Διογένης 1991, κι απαγγέλθηκε και στο 52 Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον Άρεως 2024 στην εκδήλωση για την ΕΙΡΗΝΗ των λαών που οργάνωσε η ΠΕΛ με το Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου)
Η Νότα Κυμοθόη τιμώντας τον θεσμό της ΠΕΛ να διοργανώνει επί σειρά 39 ετών αυτούς τους σπουδαίους Αγώνες Ποίησης, πήγε στους Δελφούς με δικά της έξοδα! Κι αυτό για να συνεχιστεί αυτός ο σπουδαίος θεσμός Αγώνων της Ποίησης. Φέτος το Α΄ Βραβείο πήρε μια ποιήτρια από την Καλαμάτα και το Β΄ Βραβείο μια Ποιήτρια από τη Λεμεσσό της Κύπρου! Ακολουθησαν 8 Έπαινοι και Τιμητικές Διακρήσεις! Συγχαρητήρια σε όλους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου