WELCOME

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Νότα Κυμοθοη "Οι αλλαγές"

Νότα Κυμοθόη "Οι αλλαγές"


'Ολες οι αλλαγές γίνονται γιατί έτσι είναι η συνέχεια της ζωής, ο κύκλος των υπάρξεων, αλλά συνειδητά ελάχιστοι κατανοούν. Ο καθένας αλλά και όλο το Σύμπαν είναι όλα, φορείς αλλαγών. Του καθενός ο τρόπος σκέψης, οι πράξεις του αλλά και η τεχνολογία όπου σήμερα είναι στα χέρια ως κι ενός μικρού παιδιού, αποτελούν ένα παράθυρο ή μια πύλη ανοιχτή, απ΄όπου περνάνε όλα για τη μεταμόρφωση κι εξέλιξη. Ο καθένας βλέπει τον κόσμο με τα δικά του μάτια, αλλά ο εσωτερικός κόσμος, η ψυχολογική κατάσταση του καθενός συνειδησιακά ή ασυνείδητα, αποτελεί προσωπική θέληση για το "πότε", για το "που", για το "πως", για το "τι" είναι αυτό, οπού θα οδηγήσει τον καθέναν μόνο ή μαζί με άλλους στη δράση για ένα καλύτερο παρόν και ένα καλύτερο μέλλον.
"Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλςις να δεις στον κόσμο γύρω σου", έλεγε και δίδασκε ο Mahatma Gandhi στους Ινδούς, μια άλλη εποχή όπου η χώρα τους ήταν σε κατηγορία ανάπτυξης "τριτοκοσμικής κατηγορίας". Κατάφεραν να γίνουν μια χώρα ανεπτυγμένη και σήμερα δίνουν μαθήματα ζωής κι επιβίωσης μέσα από δικές τους "ιδέες" οι οποίες αποτελούν κερδοφόρες επιχειρήσεις στο δυτικό κόσμο αλλά και σε όλη τη γη. Η"ανακύκλωση" ας πούμε, αποτελεί ιδέα των φίλων μας της Ινδίας, που από τα σκουπίδια τους δημιούργησαν έπιπλα, παιχνίδια, παπούτσια, έργα τέχνης και διακοσμήσεις παντός είδους...
Ας γίνει λοιπόν ο καθένας η αλλαγή οπού θέλει να βλέπει τον κόσμο γύρω του κι ας τολμήσει ο καθένας το καλύτερο για τον εαυτό του, αλλά και για τους άλλους, δίχως να προκαλεί σε άλλους βλάβη, γιατί αυτό "επιστρέφει".
Καλημέρα με Φως και αγάπη για την Αγάπη σε μια κοινωνία ανθρώπινη μέσα σε αρμονία και ειρήνη!