WELCOME

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ "ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΔΩΡΕΑ και ΕΡΩ" ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ 2023


ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ

ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΔΩΡΕΑ και ΕΡΩ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ 


Η Ποιητική Τέχνη είναι το ανώτερο είδος της Λογοτεχνίας! Ο λόγος της Ποίησης έχει δύναμη όταν έχει νόημα και δεν είναι μόνον για τέρψη, αλλά ασκεί παιδεία εκ των άνω προς τα κάτω. Δηλαδή όταν αυτός ο ποιητικός λόγος γραφής παιδαγωγεί. Τη Δευτέρα στις 23 Οκτώβρη 2023 και ώρα 7 μ.μ. στον πολυχώρο των εκδόσεων Όστρια, Χέυδεν 3, περιοχή Πεδίον Άρεως στην Αθήνα, είστε προσκεκλημένοι σε μια Ποιητική Μυσταγωγία! Δυο βιβλία Ποιητικής γραφής της Λογοτέχνιδος Εικαστικού και Ποιήτριας Νότας Κυμοθόη, θα  παρουσιάσουν δυο σπουδαίες προσωπικότητες! Ο Κωνσταντίνος Σχινάς πρώην Ειδικός Εμπειρογνώμων Πρεσβευτής του ΥΠ.ΕΞ και ο Ηλίας Στόφυλας υποψήφιος Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ. 
Οι άνθρωποι αυτοί με τα ωραία τους μάτια και με όλες τις αισθήσεις και τη λογική τους, ταξίδεψαν ώρες ατέλειωτες στις αράδες των βιβλίων της Ποιήτριας και μπορούν άνετα να μιλήσουν γι΄ αυτά. Γνώρισαν την ποιητική σκέψη της και τους προβληματισμούς της και ταξίδεψαν ποιητικά μαζί της μέσα στην Ποίησή της. Έχουν εξάγει τα δικά τους συμπεράσματα, για το λόγο της ποιητικής γραφής της και θα μιλήσουν δημόσια για τα δυο αυτά βιβλία της, που εκδόθηκαν το Καλοκαίρι του 2023 από τις εκδόσεις Όστρια στην Αθήνα.
Είναι τα δύο βιβλία της Ποιήτριας Νότας Κυμοθόη με σειρά έκδοσης "Σύμπαντος δωρεά"/"Universe's bequest". Αυτό είναι ένα δίγλωσσο βιβλίο σε μετάφραση του σπουδαίου Καθηγητή Lykeiarxes Bequest (D.M.P.) που γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική, αλλά και την αγγλική γλώσσα κι έχει αποδώσει πλήρως την ποιητική σκέψη γραφής της Ποιήτριας, δίχως να αλλοιώνει τα νοήματά της. Συγχαρητήρια στον Ελληνοκαναδό Καθηγητή Lykeiarxes Bequest (D.M.P.) για την εξαιρετικής ποιότητος της μετάφρασής του. Τα εξώφυλλά του (ελληνικής κι αγγλικής) κοσμεί το εικαστικό έργο ζωγραφικής "Ηλιοτρόπια" της Ποιήτριας Εικαστικού Λογοτέχνιδος Νότας Κυμοθόη και είναι ελαιογραφία σε καμβά του 1996. Το άλλο βιβλίο της έχει τον τίτλο "ΕΡΩ" κι είναι αφιερωμένο στον Έρωτα! Αυτόν τον αρχαίο φτερωτό Θεό, που υμνεί σε αυτό το ποιητικό πόνημά της με τίτλο ΕΡΩ που έχει εκδοθεί καλλιτεχνικά και κυκλοφορεί σε περιεχόμενο βιβλίου 64 σελίδων! Το εξώφυλλο αποτελεί ένα εικαστικό έργο ζωγραφικής της, με τίτλο "Διοτίμα και Έρως" εμπνευσμένο από την ποιητική γραφή της αυτού του βιβλίου της και είναι ένα τρίπτυχο έργο της μικτής τεχνικής σε ξύλο, διαστάσεων 0,100 cmX 0,64 cm.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η  Νότα Κυμοθόη έζησε στην Κύπρο περί τα 6 έτη και σας προσκαλεί να την τιμήσετε σπουδαίοι αναγνώστες της ποιοτικής και υψηλών προδιαγραφών Ποίησης. Σας προσκαλεί φίλοι κι αγαπημένες φίλες των βιβλίων, να απολαύσετε μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα αυτήν την υπέροχη εκδήλωση Ποιητικής Μυσταγωγίας και να χαρείτε τις αρμονικές μουσικές νότες του μουσικού σχήματος Duete of akroasi του Ωδείου Ακρόαση, με την Αλίκη Χολέβα στο πιάνο και την Δέσποινα Τσαπακίδη στο φλάουτο. Δυο σπουδαίες Μουσικοί, που διδάσκουν παιδιά και διαπαιδαγωγούν με μουσική την διάπλαση των χαρακτήρων τους. Θα είναι και ο μαθητής ΣΤ΄ Δημοτικού Θέμης Μετεβελής που θα μαγέψει με την κιθάρα του τους προσκεκλημένους. 
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ! ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ! 
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Εικαστικός, Ποιήτρια και εκδόσεις Όστρια!