WELCOME

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Νότα Κυμοθόη "Κύπρος 48 χρόνια σαν σήμερα"

Νότα Κυμοθόη "Κύπρος 48 χρόνια σαν σήμερα"

    Όσο κι αν ποιούμε Ποίηση οι Ποιήτριες και οι Ποιητές, τον κόσμο αυτόν κυβερνούν άνθρωποι που δεν "Ποιούν έργα καλά", για να ελευθερωθεί η καταπάτηση του νησιού, από τον βάρβαρο εισβολέα, δηλαδή τον τουρκικό λαό, που ευθύνεται για την διχοτομημένη Κύπρο! 
  Η ιστορική αλήθεια έχει φανερωθεί κι ας μην έχει γίνει παγκοσμίως γνωστός ο "κλειστός" φάκελος της Κύπρου για το κυπριακό θέμα. 
  Τυχαίο δεν είναι τίποτα. Όλα προσχεδιασμένα για οφέλη κάποιων χωρών που συνεργάστηκαν την εποχή του 1974 με την Τουρκία για την εισβολή της στο νησί. Η παγκόσμια κοινή γνώμη έχει καταδικάσει και καταδικάζει αυτήν την συμπεριφορά της γειτονικής χώρας. Γιατί όμως έγινε; Ποιους εξυπηρέτησε κι εξυπηρετεί τόσα χρόνια;
   Η απάντηση μπορεί να δοθεί κι από ένα μικρό παιδάκι, αν ενώσει όλα τα μικρά κομματάκια του σκόρπιου παζλ...
  Ένα ιστορικό πάζλ για το κυπριακό ζήτημα και παραδίπλα ο βρώμικος πόλεμος στην Ουκρανία με όλα τα γεγονότα έτσι όπως έχουν εξελιχθεί κι εξελίσσονται έως τώρα στην περιοχή, και παραδίπλα το θέμα με τη Συρία, πιο πριν με τη Μικρασιάτικη καταστροφή, πιο παλαιότερα με την ποντιακή καταστροφή, πιο πίσω με την αρμένικη καταστροφή, την βαλκανική και στην Ε.Ε. και στις χώρες όλου του πλανήτη, αγνοούν ακόμα το κυπριακό ζήτημα. 
       Το έχουν ξεχάσει ή μήπως έτσι τους βολεύει στα ενεργειακά τους σχέδια; Θυμάται κάποιος τα ιστορικά γεγονότα ή να τα απαριθμήσω;
      Μια σοφή ηλικιωμένη γυναίκα Μικρασιάτισσα, έλεγε: "Κόρη μου, αν τον κόσμο τον κυβερνούσαν σοφοί θα ήταν όλοι οι άνθρωποι ευτυχισμένοι. Κι αν τον κυβερνούσαν γυναίκες, οι άνδρες θα γίνονταν ειρηνικοί"!
      Αλήθεια με προβληματίζει η σημερινή συμπεριφορά όλων όσων κυβερνούν τις χώρες του πλανήτη Γη. Κι είναι οι αποφάσεις από άνδρες. Αυτή η μονόπλευρη κατάσταση δεν είναι ρατσιστική; Αντιπαλότητες κι εγωιστικές συμπεριφορές που οδηγούν σε αδιέξοδες καταστάσεις και συγκρούσεις για ατομικό γόητρο, ενώ δεν υπάρχουν πλέον σοφοί κυβερνήτες. Η κοινή γνώμη των ανθρώπων είναι πως η ανθρωπότητα όλη, έχει κουραστεί από όλη την εγωϊκή προβολή και συμπεριφορά όλων τους. 
   Η Κύπρος ιστορικά είναι ελληνική και απορία παραμένει μεγίστη, γιατί την κρατούν σε κατάσταση καταπάτησης 48 χρόνια. Κι ακόμη μεγαλύτερη ντροπή η ποδοπάτηση κι εγωική προβολή της τουρκικής σημαίας στην πλαγιά του Πενταδάκτυλου βουνού. Στην Τουρκία αναρωτιέται κάποιος τουρίστας μετρώντας αν είναι περισσότερες οι ματόχαντρες ή οι τουρκικές σημαίες. Χαμηλό επίπεδο λένε οι σοφοί της γης.
    Η Κύπρος αποτελεί ένα σκαλοπάτι Ανατολής, Δύσης, Βορά και Νότου σε ένα κομβικό σημείο μέσα στη Μεσόγειο θάλασσα. 
     Κι όσο οι άνθρωποι σχεδιάζουν το ενεργειακό θέμα, που απασχολεί τον κόσμο αυτήν την εποχή, μαζί με τα οικονομικά προβλήματα και την κλιματική αλλαγή και όλο το περιβάλλον έτσι όπως εξελίσσεται με τις μετακινήσεις των πληθυσμών, απρόβλεπτα γεγονότα κανείς δεν μπορεί να σχεδιάσει...
     Μπορεί όμως η κοινή γνώμη παγκοσμίως να εξάγει δίκαια συμπεράσματα για τις αδικίες εις βάρος χωρών και τις επιπτώσεις στην ανθρωπότητα. Κι αυτές οι αδικίες είναι έργα κάποιων γνωστών που δεν είναι άγνωστοι πλέον.
      Η βαρβαρότητά τους είναι ίδια ιστορικά και συνεχίζει έως των ημερών μας.
      Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ ΚΑΙ ΟΥΑΙ ΤΩ ΑΝΟΗΤΩ
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Εικαστικός, Ποιήτρια   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου