WELCOME

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Νότα Κυμοθόη "Ο περιβόητος φάκελος της Κύπρου άνοιξε"

   Νότα Κυμοθόη"Ο περιβόητος φάκελος της Κύπρου άνοιξε"


Στις 24 Οκτωβρίου 2018, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, παρέλαβαν από τον Πρόεδρο της ελληνικής Βουλής  Νίκο Βούτση, τους 4 πρώτους τόμους του περιβόητου φακέλου της Κύπρου. Μιλάμε για ένα ιστορικό έργο, μιας ιστορικής ημέρας, όπου αυτός ο κλειστός φάκελος, άνοιξε δημόσια, αφού αποφασίστηκε από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να δοθεί στη δημοσιότητα, για κάθε ενδιαφερόμενο.
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως ήταν όνειρο ζωής του ν΄ανοίξει αυτός ο φάκελος, μιας κι ο ίδιος γεννήθηκε πριν 44 χρόνια, τις ημέρες αυτών των γεγονότων. Η Βουλή των Ελλήνων και η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, έλαβε "Συγχαρητήρια" για το έργο της αυτό, από τον Προκόπη Παυλόπουλο κι από τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο κάθε τόμος περιλαμβάνει 600 σελίδες και θα ακολουθήσουν ένας κάθε μήνα για τα επόμενα 2 χρόνια, ώστε να ολοκληρωθεί όλη η έκδοση του φακέλου της Κύπρου. Αλλά εκτός από αυτό το υλικό, καλό θα είναι, είπε ο Πρόεδρος της ελληνικής Βουλής Νίκος Βούτσης, να προσφέρουν κάθε υλικό ως πληροφορία από στοιχεία που έχουν οι επιζώντες στην Κύπρο, ώστε να συμπληρωθεί το ιστορικό αυτό έργο, για την ανασύσταση όλης της ιστορικής μνήμης, για τη γνώση των όσων επιθυμούν να γνωρίσουν την αλήθεια των γεγονότων αλλά και για τη γνώση των μελλοντικών γενεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου