WELCOME

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Nότα Κυμοθόη "Κανείς λογικός δεν αναγνωρίζει το ψευδοκράτος" Κύπρος


Νότα Κυμοθόη "Κανείς λογικός δεν αναγνωρίζει το ψευδοκράτος" Κύπρος

      39 ολόκληρα χρόνια σήμερα, από την παράνομη ανακήρυξη της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου», κατά παράβαση κάθε κανόνα Διεθνούς Δικαίου.
  «Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής απορρίπτουν δηλώσεις που ζητούν την αναγνώριση της λεγόμενης “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”. Λυπούμαστε για την απόφαση του Οργανισμού των Τουρκογενών Κρατών να δεχθεί ως παρατηρητή μια οντότητα χωρίς διεθνή αναγνώριση. Η απόφαση αυτή δεν συνάδει με την αρχή της εδαφικής ακεραιότητας ή τον Χάρτη του ΟΗΕ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως τη μοναδική νόμιμη κυβέρνηση του νησιού», αναφέρει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.. 
    Η τουρκική συμπεριφορά σε συνεργασία με την τρομοκρατία της ρωσικής πλευράς, ευθύνονται και οι δυο, για τον πόλεμο στην Ουκρανία και όχι μόνον. Όσο για την δίμουρη συμπεριφορά και των δυο αρχηγών αυτών των κρατών, η ιστορία και τα γεγονότα καταγράφονται καθημερινά. Πλευρίζουν και τις τουρκόφωνες χώρες, γιατί το ενεργειακό είναι το φλέγον θέμα. Η τρομοκρατία τους δεν έχει όρια. Είναι παραβατική η τακτική τους και συνεχώς δημιουργούν προκλήσεις. Το ψευδοκράτος και τα όσα συμβαίνουν πολλά χρόνια είναι γνωστά. 
    Δεν ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ τουρκικό καθεστώς στη Κύπρο. Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών υπό την ηγεσία της Κύπρου, για ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ του νησιού στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα για το όφελος όλων των Κυπρίων. Να σταματήσει επιτέλους ΟΛΗ η ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ συμπεριφορά της Τουρκίας και να λυθεί το κυπριακό ζήτημα. Αυτή η σημερινή κατάσταση σέρνεται 48 χρόνια κι αποτελεί ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΝΤΡΟΠΗΣ για όλους τους ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ κι ανθρώπους στον πλανήτη μας! Σήμερα συμπληρώνονται 39 χρόνια από την παράνομη ανακήρυξη της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου», κατά παράβαση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου. Δεν πρόκειται για "οντότητα", αλλά για μια ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ γειτονικού κράτους και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ απ΄ όλες τις υγιείς προσωπικότητες της Γης. Όποιος αρχηγός κράτους ή ηγέτης ή απλός άνθρωπος υποστηρίζει την αναγνώριση του τουρκικού ψευδοκράτους στην Κύπρο ΕΙΝΑΙ κι αυτός παραβάτης και τρομοκράτης.
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Εικαστικός, Ποιήτρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου