WELCOME

Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Νότα Κυμοθόη "Αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Μπάιντεν"

 

Νότα Κυμοθόη 

"Αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Μπάιντεν"

Συγχαρητήρια στον κ. Τζο Μπάιντεν Πρόεδρο της USA, οπού στις 24 Απριλίου 2021 κατακεραυνώνει την Τουρκία, αναγνωρίζοντας επίσημα την γενοκτονία των Αρμενίων. Αυτήν την ημέρα το 1915 χιλιάδες Αρμένιοι που κατοικούσαν στην Κωνσταντινούπολη σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους.

Η εξόντωση των Αρμενίων ξεκίνησε από την Οθωμανική αυτοκρατορία το 1894, συνεχίστηκε το 1913-14 κι ολοκληρώθηκε το 1915. Η εξόντωσή τους απαριθμεί περί το 1.500.000 σφαγμένους ανθρώπους. Δεν μπορεί να το χωρέσει ανθρώπου λογικού ο νους. Η τουρκική βία με χαρακτήρα εθνικισμού δολοφόνησε 1.500.000 ανθρώπους, εξαφάνισε παιδιά και γυναίκες πουλώντας τους σε σκλαβοπάζαρα. 

Παραπλεύρως υπάρχει ένας χάρτης οπού είναι στο διαδίκτυο και μπορεί να κατανοήσει ο καθένας ερευνητής την όλη αλήθεια για την καταστροφή του σπουδαίου λαού των Αρμενίων.

Μια εικόνα χιλιάδες λέξεις, οπού η σημερινή ηγεσία της Τουρκίας έχει υποχρέωση να κατανοήσει.

Γιατί δεν είναι μόνον η γενοκτονία των Αρμενίων, αλλά είναι και η γενοκτονία των Ποντίων και η γενοκτονία των Ελλήνων. 

Η Τουρκία του 2021 δεν μπορεί να κάθεται μαζί με τους Πολιτισμένους Ηγέτες του Πλανήτη Γη και να συνδιαλέγεται για θέματα Περιβάλλοντος και θέματα Ανάπτυξης, όταν δεν σέβεται τους λαούς, τους οποίους δολοφονεί για να υπάρχει. Όταν έχει ποδοπατήσει μια Κύπρο εδώ και 47 χρόνια και μπαινοβγαίνει στην Ε.Ε. ενώ δεν σέβεται τους ανθρώπους της γειτονιάς της, αλλά μήτε τα Μνημεία Πολιτισμού.

Συγχαρητήρια στην Αμερική και στον Πρόεδρό της οπού επίσημα αναγνωρίζουν αυτήν την γενοκτονία των Αρμενίων και ευελπιστούμε ν΄ αναγνωριστούν επίσημα και οι άλλες γενοκτονίες. Δίχως σεβασμό στον άνθρωπο, δεν οικοδομείται τίποτα.

Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Εικαστικός

(εικόνες από το διαδίκτυο)