WELCOME

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Νότα Κυμοθόη "Γερσοσκήπου η Ιεροκηπία της θεάς Αφροδίτης"

Νότα Κυμοθόη 
"Γεροσκήπου η Ιεροκηπία της θεάς Αφροδίτης"

Η Πάφος έχει μια ακόμα ιερή τοποθεσία, την οποία δυστυχώς οι σημερινοί μορφωμένοι Κύπριοι, δεν έχουν αξιοποιήσει ακόμα. Η περιοχή Γεροσκήπου, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, είναι η αρχαία τοποθεσία των ιερών κήπων της λατρείας των ιερών της θεάς Αφροδίτης. Ονομαζόταν Ιεροκηπία και οι κήποι αποτελούσαν τόπους λατρείας της θεάς.
Η Πάφος δυστυχώς δεν έχει κρατήσει εκείνο το αρχαίο ελληνικό χρώμα της, τη δύναμη της θεάς, οπού συνδέεται άμεσα με το νησί της Κύπρου. Η Αφροδίτη βεβηλώθηκε με τον πλέον βάναυσο τρόπο και η Μεγάλη Μητέρα Θεά η Πανγαία στην γνωστή τοποθεσία Παναγιά σήμερα της Κύπρου το ίδιο. Η Παναγία τοποθετήθηκε στο όνομα της Πανγαίας, της Μεγάλης Μητέρας Θεάς των αρχαίων Ελλήνων κατοίκων της αρχαίας Κύπρου και η ονομασία της δόθηκε ως Παναγιά, στην περιοχή της Πάφου.
Το νησί γογγύζει, αλλά οι κάτοικοί του δεν το αντιλαμβάνονται. Η κάθε ορθόδοξη εκκλησία, αποτελεί και μια βάση μισελληνισμού, από όσους λειτουργούν μεν, αλλά μισούν την αρχαία προέλευση των Ελλήνων, χρησιμοποιώντας ως και τον ίδιο τον Χριστό, εμπορικά.
Γεροσκήπου είναι η αρχαία Ιεροκηπία, που καταστράφηκε, γιατί η μεγάλη σφαγή που έγινε στην αρχαία Σκυθούπολη περί το 341 μ. Χ. αφορά και τους αρχαίους Κύπριους και τα ιερά τους, τα οποία ισοπέδωσαν με μανία οι βάρβαροι εκείνης της εποχής. Μια εποχή, όπου ο φόβος σκέπασε τα γονίδια των Κυπρίων και μαζί με όλα τα γεγονότα που έχουν ακολουθήσει, δεν έχουν αφήσει χώρο για να σκεφτεί ο σημερινός Κύπριος, την αρχαία σχέση του πολιτισμού του με την αλήθεια της ύπαρξης και ιερότητος του νησιού του. Αν μιλάνε οι σημερινοί Κύπριοι για προδοσίες, ας σκεφτούν οι ίδιοι, με ποιο τρόπο έχουν βεβηλώσει την αρχαία θεά Αφροδίτη, την Ιεροκηπία της και τους ιερούς χώρους της Πανγαίας!!!
(συνεχίζεται...)