WELCOME

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Nότα Κυμοθόη " Η ΘΕΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ" Ποίηση

Νότα Κυμοθόη "Η ΘΕΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ"Ποίηση

Λοιπόν, καλησπέρα!

Του έρωτα τα λόγια σε νύχτα εκστατική
βρήκα πως σ΄εμπνέουν...
Σ' εμπιστεύομαι απόψε, μαζί μου θα πλαγιάσεις
Όμως, φοβάμαι...
Η θλίψη περιμένει στη γωνία
μετά από κάθε μας επιθυμία.
Γι΄αυτό δεν με πλανεύει της ηδονής η χαρά.

Καληνύχτα ουρανέ θεοπεοδότη!

Αναλογίζομαι το χρώμα της αβύσσου
και τον αριθμό της  ουσίας
στην σπερματοκυοφορούσα νιότη
καθώς ακμάζω προκλητική
κατάφωρη λαγνεία για τους Σειληνούς
που ενσαρκώνουν τα όργιά μου
(Θαρρώ εμφωλεύεις την παρακμή μου...)

Τα συναισθήματά μου απειράριθμα
όπως των λαών οι πόθοι.
Στο βλέμμα σου είμαι η εταίρα
το κορμί της κραιπάλης
τα χείλη των άπειρων φιλιών
τα μάτια της ηδονικής φλόγας
η ακατασίγαστη έλξη και συνεχόμενη
η αγαπώμενη να βιάζομαι
υπόδουλη της μήτρας μου
με μύρια παράπονα κλάματα...

Ωιμένα...Σπονδυλωτέ μου τύραννε
κυβερνήτα του πάθους
χνάρι παραφροσύνης, σ΄εκλιπαρώ...
Κατηχήσου!
Καταδικάστηκα ισοβίως γυναίκα!
Μ' αρέσει!..

(Τις ασέληνες νύχτες
κλαίω στο σκοτάδι
για τη μορφή
που δεν ήρθε ακόμα
ν΄αναστήσει τις αισθήσεις μου)

Λοιπόν,  καληνύχτα!


Η ανωτέρω Ποίηση, περιλαμβάνεται στο βιβλίο μου με τον τίτλο "Ιύζουσα νήσος" εκδόσεις 1995 ΑΘΗΝΑ.
Γράφτηκε στην Κύπρο το 1993, με αφορμή επίσκεψή μου στην Πάφο, στον Ακάμα και στα Λουτρά της Θεάς Αφροδίτης. Η έμπνευση για το σχεδιασμό της εικόνας του εξωφύλλου, είναι από το άγαλμα της Θεάς Αφροδίτης, που είδα στο Μουσείο, κι από τη θλίψη που μου προκάλεσε η καταστροφή του, από τους χριστιανούς βανδαλιστές, μιας άλλης εποχής. Η Θεά Αφροδίτη η πανέμορφη Θεά της γυναικείας ομορφιάς, την οποία εξευτέλισαν κι εξευτελίζουν με απαράδεκτο τρόπο, δίχως να κατανοούν πως τη γυναικεία φύση απαξιώνουν και βιάζουν συνέχεια.
Η ανάρτηση αυτή γίνεται για τους εξής λόγους:
1) Ως αντίδραση για τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη και την απαίσια συμπεριφορά όσων θέλησαν να είναι υπερασπιστές των βιαστών και δολοφόνων της
2) Ως αντίδραση στα διπρόσωπα και "σεξομανή" άτομα της νεοελληνικής κοινωνίας μας που είναι "δήθεν" ποιητές και ποιήτριες στο  Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, που έκριναν αυτό μου το βιβλίο (μαζί και τ΄άλλα μου βιβλία) και όλη μου την Ποίηση, ως μη άξια για να είμαι μέλος στο σωματείο τους (Ε.Ε.Λ.)
3) Ως αντίδραση στην απαίσια συμπεριφορά του μεθυσμένου Κώστα Καρούσου Προέδρου της Ε.Ε.Λ που με έβρισε, που με απείλησε και σήκωσε χέρι να με χτυπήσει μέσα στην αίθουσα της Ε.Ε.Λ. όταν του ζήτησα να μου πει τι γίνεται με την ΑΙΤΗΣΗ μου, την οποία είχα καταθέσει από το 2017.
4) Ως αντίδραση στους "δήθεν" γράφοντας Ποίηση ή είναι συγγραφείς κι ήταν παρόντες στο συμβάν και αδιαφόρησαν, ενώ το παίζουν "δήθεν" φίλοι και φίλες μου (Τα ονόματά τους σε άλλη ανάρτηση)
5) Ως αντίδραση σε όλους εκείνους οπού απαξιώνουν τη γυναίκα και την θεωρούν "αμαρτωλή" και "μιαρή" ενώ χρησιμοποιούν επί ματαίω τα λόγια του Χριστού, που τον θεωρούν Θεό τους, αλλά δε σέβονται τη γυναίκα, παρά τη βλέπουν μόνον "ως αιδοίο".
6)Ως μεγίστη αντίδραση σε όλες της καταστροφές και σε όλη την απαξίωση του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και την επί συνεχή αιώνες ψευδή υποστήριξη σκοτεινών θέσεων, που απαξιώνουν τη γυναικεία φύση κι ομορφιά.
7) Ως μεγίστη αντίδραση για όλους τους βιασμούς των γυναικών και για όλη την σεξιστική χρησιμοποίηση της γυναικείας ομορφιάς για εξευτελισμό του Θεού Έρωτα, υιού της αρχαίας Ελληνίδας Θεάς Αφροδίτης.
8) Ως αντίδραση Ποιήτριας που πολλές φορές τιμήθηκα από έχοντες πραγματική γνώση της Ποιητικής μου γραφής, ενώ βιαίως απαξιώθηκα από "δήθεν" που συνεχίζουν να το παίζουν σπουδαίοι στο χώρο του ελληνικού πολιτισμού, την αρχική ρίζα του οποίου περιφρονούν απαξιωτικά και δεν προσκύνησα τους όρχεις τους για να συμφωνήσω με τις σκοτεινές τους απόψεις.